החורף הזה היה קשוח בהחלט!
רבים מהקטנטנים שלנו נלחמו ונלחמים בגבורה בוירוסים ובחיידקים שתוקפים מכל עבר.
אז מה עושים/ות? ממשיכים וממשיכות להילחם בהם באומץ!
לרבים ממטופלי אני ממליצה על צריכה של ויטמין C – לחיזוק המערכת החיסונית ברמה היומיומית – לכל המשפחה.
אז למה אנו זקוקים לויטמין C?
- מסייע בספיגת ברזל במעי.
- מחזק את המערכת החיסונית – כולל קצב ריפוי של פצעים ומונע את מחלת הצפדינה.
- אנטיאוקסידנט (מונע חימצון) חזק – מאט את תהליך ההזדקנות של התאים.
מהי הצריכה המומלצת של ויטמין C?
מבוגר
75-90 מ"ג.
תינוקות
גיל 0-6 חודשים 40 מ"ג ליממה.
גיל 7-12 חודשים 50 מ"ג ליממה.
ילדים
גיל 1-3 שנים – 15 מ"ג ליממה.
גיל 4-8 שנים – 25 מ"ג ליממה.
גיל 9-13 שנים – 45 מ"ג ליממה.
גיל 14-18 שנים 65 מ"ג ליממה.
איפה בעיקר אנו רגילים למצא ויטמין C?
בפירות הדר כמובן.
אני שומעת רבות על הורים שאומרים: "כל בוקר אנחנו נותנים לילדים כוס מיץ תפוזים. זהו – סגרנו את הפינה של ויטמין C".
אז זהו – שלא.
בואו נראה למה בדיוק:
- ברפואה סינית פירות הדר אינם מומלצים לאכילה במצבים בהם ילדינו סובלים מליחה.
- במיץ תפוזים, הסיבים נשארים בחוץ אבל הסוכר בהחלט נשאר. הסוכר במיץ מייצר אף הוא ליחה.
- במיץ תפוזים כאמור הסיבים הולכים לאיבוד בסחיטה.
- כמובן שאם צורכים מיץ תפוזים מפוסטר, שלא נסחט במקום – לא נקבל ויטמין C כלל.
מה עושים?
צורכים ויטמין C ממקור אחר כמו פלפל או ברוקולי (ילדים אוהבים ברוקולי באופן מפתיע) שבהם כמות הויטמין C היא גדולה יותר וכמות הסוכר מזערית ולכן הם אינם מייצרים ליחה.
הנה רשימה של עוד מאכלים המכילים ויטמין C
- פלפל אדום
- פלפל ירוק
- כרובית
- כרוב
- ברוקולי
- גויאבה
- קיווי
- תות שדה
- עגבניות
- מלון
** שימו לב
- בחורף מומלץ שלא לצרוך פירות וירקות קרים כדי לא לפגוע במערכת העיכול. לכן, יש להוציא את הירקות לטמפ' החדר לפני צריכה.
- ויטמין C נהרס בבישול. לכן במקרה של ברוקולי – נשפוך מים רותחים בעדינות מעליו לזמן קצר ונגיש למאכל.
כתבה
שלי חרמון – מטפלת ברפואה סינית עתיקה, ארומתרפיה ופרחי באך.
התמחות בבריאות האישה וטיפול בילדים.
www.shellyclinic.co.il | 050-9944132